26 - 50 z 51 pozycji
Hipercholesterolemia rodzinna — podłoże genetyczne
Piotr Niemczuk, Stanisław Kałużny, Katarzyna Musialik
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Alternatywne strategie i modyfikacje żywieniowe w dietoterapii insulinooporności
Agnieszka Wesołek, Michał Henek, Katarzyna Pastusiak, Monika Szulińska, Paweł Bogdański
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Stężenie witaminy B12 a rak płuc
Dominika Marchewka, Marta Furmanowska, Natalia Grzywacz, Julia Mrowińska, Marcelina Zielińska, Piotr Łowczowski, Marta Stelmach-Mardas, Marcin Mardas
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Ewelina Swora-Cwynar, Filip Wrotecki, Agnieszka Dobrowolska
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Otyłość w kontekście onkologii
Paulina Helisz, Natalia Kaczmarczyk, Beata Całyniuk
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Katarzyna Kasprzyk, Weronika Siedlecka, Joanna Michałowska
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Katarzyna Suliga, Teresa Grzelak
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Spożycie mięsa oraz produktów zwierzęcych a choroba niedokrwienna serca
Weronika Bąkowska, Damian Skrypnik
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Udział mikroflory jelitowej w rozwoju cukrzycy
Klaudia Kordus, Marta Pelczyńska
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Zalecenia dietetyczne w nieswoistych chorobach zapalnych jelit — przegląd najnowszych badań
Anna Choręziak, Mikołaj Musiał, Wiktor Szymajda, Joanna Michałowska
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Znaczenie zredukowanej formy koenzymu Q10 u osób starszych — część 2. Źródła i suplementacja diety
Katarzyna Suliga, Teresa Grzelak
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Zaburzenia odżywiania wśród sportowców
Zuzanna Zwolińska, Emilia Korek
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Wpływ społeczny na jedzenie — modelowanie, autoprezentacja i facylitacja społeczna
Julia Suwalska, Paweł Bogdański
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Osteoporoza w terapii deprywacji androgenów u pacjentów z rakiem stercza
Zuzanna Gajowczyk, Igor Barczak, Karol Giermek, Antoni Dziedzic, Magda Zalewska, Jolanta Korczak, Maria Litwiniuk, Paweł Różanowski, Marcin Mardas, Marta Stelmach-Mardas
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Wybrane substancje słodzące jako zamienniki cukru w zaburzeniach gospodarki węglowodanowej
Michał Henek, Agnieszka Wesołek-Leszczyńska, Katarzyna Pastusiak
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Wady i zalety stosowania intermittent fasting u chorych otyłych i osób zdrowych
Wojciech Kraśnik, Olga Jankowska, Radosław Osmański, Wojciech Warchoł, Marcin Mardas, Marta Stelmach-Mardas
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Rola nutraceutyków w leczeniu dyslipidemii
Olga Jankowska, Wojciech Kraśnik, Radosław Osmański, Wojciech Warchoł, Marcin Mardas, Marta Stelmach-Mardas
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Mariusz Jaworski, Katarzyna Gozdawa-Litwińska, Aleksandra Hyży, Hanna Rozenek
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Bezpieczeństwo i wpływ na stan zdrowia spożywania wody kranowej w opinii polskich konsumentów
Agnieszka Wesołek-Leszczyńska, Damian Skrypnik, Kinga Skoracka, Justyna Skórczak, Monika Szulińska, Paweł Bogdański
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Orest Komarytsia, Olena Radchenko, Myroslava Borovets
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Zaburzenia metaboliczne a kardioonkologia w praktyce klinicznej
Justyna Jachimowska, Marta Stelmach-Mardas
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Zastosowanie diety nordyckiej w leczeniu otyłości i zaburzeń metabolicznych
Katarzyna Pastusiak
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Postępowanie dietetyczne u pacjentów z autoimmunologicznym zapaleniem tarczycy
Ewelina Swora-Cwynar, Aleksandra Królczyk, Małgorzata Kałużna, Marian Grzymisławski, Marek Ruchała, Katarzyna Ziemnicka, Agnieszka Dobrowolska
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Otyłość a dysfunkcja śródbłonka naczyniowego
Wiktoria Ralcewicz, Julia Perlik, Jan Unolt, Wiktoria Lourenco, Zuzanna Nowak, Anna Koperska
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Lidia Barszczewska, Kalina Maćkowiak
Inne materiały uzgodnione z Redakcją