26 - 43 z 43 pozycji
Stężenie witaminy B12 a rak płuc
Dominika Marchewka, Marta Furmanowska, Natalia Grzywacz, Julia Mrowińska, Marcelina Zielińska, Piotr Łowczowski, Marta Stelmach-Mardas, Marcin Mardas
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Udział flory jelitowej w rozwoju chorób układu sercowo-naczyniowego
Justyna Marcickiewicz, Małgorzata Moszak
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Rola dysbiozy jelitowej w patogenezie nadwagi i otyłości
Laura Wyrwa, Marta Pelczyńska
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Spożycie mięsa oraz produktów zwierzęcych a choroba niedokrwienna serca
Weronika Bąkowska, Damian Skrypnik
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Katarzyna Suliga, Teresa Grzelak
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Alternatywne strategie i modyfikacje żywieniowe w dietoterapii insulinooporności
Agnieszka Wesołek, Michał Henek, Katarzyna Pastusiak, Monika Szulińska, Paweł Bogdański
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Dieta i aktywność fizyczna jako elementy terapii w Chorobie Pompego
Weronika Banach, Oskar Matuszak, Oliwia Korda, Damian Skrypnik
Artykuł przeglądowy
Zaburzenia odżywiania wśród sportowców
Zuzanna Zwolińska, Emilia Korek
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Znaczenie zredukowanej formy koenzymu Q10 u osób starszych — część 2. Źródła i suplementacja diety
Katarzyna Suliga, Teresa Grzelak
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Wpływ społeczny na jedzenie — modelowanie, autoprezentacja i facylitacja społeczna
Julia Suwalska, Paweł Bogdański
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Osteoporoza w terapii deprywacji androgenów u pacjentów z rakiem stercza
Zuzanna Gajowczyk, Igor Barczak, Karol Giermek, Antoni Dziedzic, Magda Zalewska, Jolanta Korczak, Maria Litwiniuk, Paweł Różanowski, Marcin Mardas, Marta Stelmach-Mardas
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Leczenie niefarmakologiczne niealkoholowego stłuszczenia wątroby NAFL
Aniela Walkowiak, Jakub Gąbka, Kacper Andruszkiewicz, Gustaw Konieczny, Krzysztof Opala, Weronika Sikora, Anna Koperska
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Zalecenia dietetyczne w nieswoistych chorobach zapalnych jelit — przegląd najnowszych badań
Anna Choręziak, Mikołaj Musiał, Wiktor Szymajda, Joanna Michałowska
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Wady i zalety stosowania intermittent fasting u chorych otyłych i osób zdrowych
Wojciech Kraśnik, Olga Jankowska, Radosław Osmański, Wojciech Warchoł, Marcin Mardas, Marta Stelmach-Mardas
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Udział mikroflory jelitowej w rozwoju cukrzycy
Klaudia Kordus, Marta Pelczyńska
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Rola nutraceutyków w leczeniu dyslipidemii
Olga Jankowska, Wojciech Kraśnik, Radosław Osmański, Wojciech Warchoł, Marcin Mardas, Marta Stelmach-Mardas
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Bezpieczeństwo i wpływ na stan zdrowia spożywania wody kranowej w opinii polskich konsumentów
Agnieszka Wesołek-Leszczyńska, Damian Skrypnik, Kinga Skoracka, Justyna Skórczak, Monika Szulińska, Paweł Bogdański
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Zastosowanie diety nordyckiej w leczeniu otyłości i zaburzeń metabolicznych
Katarzyna Pastusiak
Inne materiały uzgodnione z Redakcją