1 - 25 z 45 pozycji
Skrobia oporna a zdrowie metaboliczne człowieka
Dawid Rosiejka, Monika Szulińska
Artykuł przeglądowy
Wybrane aspekty składu ciała w leczeniu systemowym nowotworów
Piotr Kolenda, Maria Litwiniuk, Marcin Mardas, Marta Stelmach-Mardas
Artykuł redakcyjny
Julia Korytowska, Matylda Kręgielna-Narożna
Artykuł redakcyjny
Metformina i probiotyk — para idealna?
Małgorzata Moszak, Paweł Bogdański
Artykuł redakcyjny
Jedzenie intuicyjne — co powinniśmy wiedzieć w świetle współczesnych badań?
Victoria Szarkowska-Schreiber, Kalina Maćkowiak
Artykuł przeglądowy
Karolina Klimczak, Anna Mieczyńska, Joanna Michałowska, Agnieszka Wesołek-Leszczyńska
Artykuł przeglądowy
Wpływ czynników żywieniowych na patogenezę trądziku pospolitego – aktualne spojrzenie
Iwona Polega, Katarzyna Pastusiak
Artykuł przeglądowy
Niefarmakologiczne metody prewencji i leczenia cukrzycy typu 2 - modele żywieniowe
Hanna Drozdowska, Matylda Kręgielska-Narożna
Artykuł przeglądowy
Diagnoza: Udar. Call to action dla Polski i Europy
Adrian Kostrzewa, Aleksandra Kurowska, Aleksandra Długosz, Marta Pelczyńska
Artykuł przeglądowy
Aktywność fizyczna u pacjentów onkologicznych
Michalina Juśkowiak, Beata Brajer-Luftmann, Sandra Czub-Molenda, Marcin Mardas, Marta Stelmach-Mardas
Artykuł przeglądowy
Lidia Barszczewska, Kalina Maćkowiak
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Przyszłość żywienia. Jak nauka i technologia kształtują wybory żywieniowe?
Aneta Koszowska, Karolina Kulik-Kupka
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Otyłość a dysfunkcja śródbłonka naczyniowego
Wiktoria Ralcewicz, Julia Perlik, Jan Unolt, Wiktoria Lourenco, Zuzanna Nowak, Anna Koperska
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Postępowanie dietetyczne u pacjentów z autoimmunologicznym zapaleniem tarczycy
Ewelina Swora-Cwynar, Aleksandra Królczyk, Małgorzata Kałużna, Marian Grzymisławski, Marek Ruchała, Katarzyna Ziemnicka, Agnieszka Dobrowolska
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Orest Komarytsia, Olena Radchenko, Myroslava Borovets
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Wybrane substancje słodzące jako zamienniki cukru w zaburzeniach gospodarki węglowodanowej
Michał Henek, Agnieszka Wesołek-Leszczyńska, Katarzyna Pastusiak
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Mariusz Jaworski, Katarzyna Gozdawa-Litwińska, Aleksandra Hyży, Hanna Rozenek
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Zaburzenia metaboliczne a kardioonkologia w praktyce klinicznej
Justyna Jachimowska, Marta Stelmach-Mardas
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Udział mikroflory jelitowej w rozwoju cukrzycy
Klaudia Kordus, Marta Pelczyńska
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Bezpieczeństwo i wpływ na stan zdrowia spożywania wody kranowej w opinii polskich konsumentów
Agnieszka Wesołek-Leszczyńska, Damian Skrypnik, Kinga Skoracka, Justyna Skórczak, Monika Szulińska, Paweł Bogdański
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Leczenie niefarmakologiczne niealkoholowego stłuszczenia wątroby NAFL
Aniela Walkowiak, Jakub Gąbka, Kacper Andruszkiewicz, Gustaw Konieczny, Krzysztof Opala, Weronika Sikora, Anna Koperska
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Rola nutraceutyków w leczeniu dyslipidemii
Olga Jankowska, Wojciech Kraśnik, Radosław Osmański, Wojciech Warchoł, Marcin Mardas, Marta Stelmach-Mardas
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Wady i zalety stosowania intermittent fasting u chorych otyłych i osób zdrowych
Wojciech Kraśnik, Olga Jankowska, Radosław Osmański, Wojciech Warchoł, Marcin Mardas, Marta Stelmach-Mardas
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Zalecenia dietetyczne w nieswoistych chorobach zapalnych jelit — przegląd najnowszych badań
Anna Choręziak, Mikołaj Musiał, Wiktor Szymajda, Joanna Michałowska
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
Zastosowanie diety nordyckiej w leczeniu otyłości i zaburzeń metabolicznych
Katarzyna Pastusiak
Inne materiały uzgodnione z Redakcją
