Tom 5, Nr 2 (2014)
Data publikacji: 2014-10-30
Spis treści
dostęp otwarty
dostęp płatny
Możliwości wykorzystania żywności funkcjonalnej w leczeniu otyłości
Małgorzata Włochal, Marian Grzymisławski, Paweł Bogdański
Znaczenie witaminy D u pacjentów z nadmierną masą ciała — nowe zasady suplementacji
Agata Krasińska, Bogda Skowrońska
Suplementacja diety w cukrzycy typu 2 w świetle najnowszych badań
Aleksandra Gnalicka, Katarzyna Korzeniowska, Anna Jabłecka
Ocena wiedzy studentów na temat żywności ubogoenergetycznej oraz analiza jej spożycia
Teresa Grzelak, Joanna Grupińska, Marta Kramkowska, Marcelina Walczak, Krystyna Czyżewska
Reumatoidalne zapalenie stawów — czynnik ryzyka sercowo-naczyniowego
Justyna Cal-Kocikowska, Monika Szulińska, Paweł Bogdański